Frystorkad mat | historia och tillverkning


Historia

Frystorkning är en av de bästa metoderna för konservering av livsmedel. Urbefolkningen i Amerika som bodde i Anderna, Sydamerika, upptäckte för två århundraden sedan att om de tar frysta livsmedel högre upp till bergen, där lufttrycket är lägre, börjar iskristallerna förångas, dvs till sublimitet. Vid moderna tider togs denna metod i bruk för att lagra mat för 50 år sedan för de amerikanska specialstyrkorna i Vietnamkriget.

Smakar precis som hemma

Vår produktion uppfyller alla europeiska krav. Till att börja med förbereder vi en perfekt maträtt, där alla näringsämnen är i balans och som smakar precis som den riktiga hemlagade maten ska smaka. Vi använder inte onödiga tillsatser som artificiellt skulle öka det brännvärde. Energin som du får från vår mat är verklig och ger den nödvändiga "gå" till alla även under de svåraste förhållandena. Skaparna av vår mat vet hur viktigt det är den hemliknande maten på maten, när du är långt borta länge, borta från dina älskade. Därför har vi prioriterat mat och smak på maten i våra produkter. Förutom den perfekta smaken har vi också uppmärksammat utseendet på mat, eftersom människor också äter med ögonen.
All mat som är färdig att äta frystorkas, eller helt enkelt sagt, först fryser vi maten snabbt och sedan börjar vi långsamt höja temperaturen. I denna långa process i en vakuumkammare tas allt vatten bort från maten, vilket lämnar cirka 99,7% av alla vitaminer och näringsämnen i maten utan att tappa smak och utseende. Om du häller vatten på maten igen, tar den sin ursprungliga form och smak och smakar lika bra som tidigare.
Under mer extrema förhållanden är det bra att veta att eftersom alla våra rätter är förkokta och 100% frystorkade, kan de också konsumeras utan att tillsätta vatten, genom att bara äta dem som torra snacks. Dessutom kan maten tillagas med kallt vatten - det tar bara lite längre tid. Vi rekommenderar dock att du alltid äter det varmt för att få rätt smakupplevelse.

8 års hållbarhet

Tack vare denna speciella teknik kan vi erbjuda ett "bäst före" på 8 år. Även efter det är maten helt ätbar, eftersom den skapade miljön är 99,9% torr och därför olämplig för bakterier. Men efter den tiden kan matens smak och struktur ändras lite och för att säkerställa bästa kvalitet är vår konserveringstid för närvarande inställd på åtta år.